Infrarood verwarmingspanelen

2014-03-31 Infrarood paneel (425x640)Hoe mooi is het om naast uw eigen stroomopwekking met uw eigen zonnepanelen ook uw huis op een duurzame manier met uw eigen stroom te kunnen verwarmen! Dat kan met de iHEATPANEL© infrarood verwarmingspanelen, verkrijgbaar via Energie Corner!

Immers… Duurzaamheid is hét motto van onze toekomst!

Het infrarood verwarmingspaneel iHEATPANEL© is milieuvriendelijk, energiezuinig, gezond én bijzonder gemakkelijk in gebruik! 

Milieuvriendelijk want een iHeatpanel geeft 0% CO2 uitstoot, heeft geen geur, maakt geen geluid, heeft geen onderhoud nodig en kent geen installatiekosten.

Energiezuinig omdat u zelf door middel van de intelligente-, draadloze en gepatenteerde thermostaat exact (tot op één-tiende graad!) de temperatuur kunt regelen. Bovendien absorberen alle objecten waarin hoogfrequent infrarood wordt opgenomen de warmte en reflecteren deze de warmte in de ruimte. Zo wordt dus slechts alleen die energie gebruikt die écht nodig is om de ruimtetemperatuur op peil te houden. Ook financieel is infrarood verwarming aantrekkelijk want ook zónder eigen stroomopwekking kunt u (meer dan) 40%  op uw energierekening besparen.

Gezond: Minder irritatie van de luchtwegen doordat er geen luchtverplaatsing plaatsvindt, want een infrarood iHeatpanel verwarmt de stilstaande lucht met als gevolg dat het leefklimaat in huis veel gezonder wordt! Bij de bestaande verwarmingssystemen verplaatst de warmte zich door de ruimte waarmee dan ook stof, huismijt, ziektekiemen, etc. worden verplaatst. Ook mensen met spier- en reumatische klachten vinden veel baat met iHeatpanels doordat de warmte door de huid wordt opgenomen.

Gemakkelijk in gebruik want iHeatpanels zijn eenvoudig te installeren en kan men in principe zelf! Beugels, pluggen en schroeven worden meegeleverd en het paneel is aan te sluiten op een lichtpunt. Daarmee bespaart u al installatiekosten. De beste (en mooiste) plaats is aan of in het plafond van de ruimte – zie het vlak op de foto linksboven – waardoor het gehele gebied gemakkelijk, zonder obstakels verwarmd kan worden. Een iHeatpanel kan overal dienstdoen, als hoofd- en/of als bijverwarming. Dit revolutionaire warmtesysteem is de beste manier om alle bestaande verwarmingsapparatuur zoals centrale verwarming, gaskachels en vloerverwarming  te vervangen. Dus geen lelijke verwarmingen meer aan de muur of een gaskachel als sta-in-de-weg. Én geen onderhoud…

Het stroomverbruik van een iHEATPANEL©: Elk iHeatpanel heeft een eigen piekvermogen. Voorbeeld: het grootste standaard panel van 150 x 60 cm, dat maar liefst tot 30 m² kan verwarmen, heeft een piekvermogen van slechts 1300 Watt (± € 0,30 per uur). Meer kan het niet verbruiken! Dit piekvermogen is al snel minder dan het energieverbruik van een stofzuiger of koffieapparaat. Op het moment dat het iHeatpanel opwarmt geeft het meteen warmte af en naarmate de temperatuur in een ruimte stijgt zal het stroomverbruik gelijkmatig afnemen. Is de gewenste temperatuur bereikt dan zal het panel terugschakelen naar 2 – 3 Watt (stand-by). Het iHeatpanel zal overtollige warmte opslaan en vervolgens weer vrijgeven op het moment dat de thermostaat daarom vraagt. Op het moment dat een ruimte verwarmd is dan neemt een ander programma van de intelligente thermostaat (I.S.D. Intelligent Saving Device) het geheel over en zal deze met 15 metingen per minuut de temperatuur controleren en corrigeren tot één-tiende graad nauwkeurig. Met een minimum aan stroomverbruik wordt de gevraagde temperatuur aangevuld/ exact gehouden.

Nooit meer beslagen spiegels! Het iHeatpanel is ook als spiegel te verkrijgen. Ideaal als verwarming van kleine / vochtige ruimtes als de badkamer.

De aanschaf van infrarood verwarmingspanelen valt onder de Energiebesparende maatregelen. Dus bent u woningeigenaar in één van de elf gemeenten binnen het gaswinningsgebied in de provincie Groningen (Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum, Winsum, Hoogezand-Sappemeer of Menterwolde) dan komt u bij aanschaf van infrarood verwarmingspanelen in aanmerking voor de premie van maximaal              € 4.000,= * van de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering. Daarvoor moet u wél aan minimaal één van de onderstaande voorwaarden voldoen:
– U heeft een schriftelijk advies gekregen van de NAM voor bouwkundig versterkende maatregelen

– U bent eigenaar van een woning in de elf gemeenten waaraan de NAM of CVW een schade van ten minste € 1.000,- heeft vastgesteld in categorie A of B

– U heeft een woning gekocht of opgeleverd gekregen binnen de elf gemeenten op of ná 17 januari 2014.

* de maximale premie kan per woning maar eenmaal worden verstrekt.

 

KORTOM: voldoende redenen om deze vorm van verwarming te overwegen en/of aan te schaffen! Op www.maxxinno.nl kunt u meer lezen over het iHEATPANEL©

Maar nog gemakkelijker: laat u bij Energie Corner persoonlijk informeren over uw mogelijkheden op het gebied van infrarood verwarming!