Zonnepanelen

Aanschaf en installatie van zonnepanelen: een eenvoudige manier om zelf duurzame energie op te wekken. Maar wat zijn zonnepanelen? Hoe werken deze? Wat komt er bij kijken voordat uw eigen stroom uit uw stopcontact komt? 

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel is een vlakke plaat waarop aan elkaar geschakelde zonnecellen zijn geplaatst die zonlicht omzetten in elektriciteit. Zonnepanelen worden door middel van een omvormer en een kabel in de meterkast aan het elektriciteitsnet gekoppeld waarna de zonnestroom gewoon uit uw stopcontact komt, net zo als de u bekende grijze stroom. De omvormer zet uw eigen geproduceerde stroom (gelijkstroom) om in wisselstroom.
Een zonnepaneel wordt ook PV-paneel genoemd. (PV staat voor Photo-Voltaic, fotovoltaïsch.)

Voordelen

Naast uw bijdrage aan een beter milieu levert het investeren in de zon u financieel voordeel: omdat u uw eigen stroom opwekt zal uw elektriciteitsrekening lager worden doordat uw meter terugdraait. Ook bent u niet meer (volledig) afhankelijk van de wisselende, vaak duurder wordende prijzen, die u voor grijze stroom moet betalen. En bij overproductie kan uw stroom door het energiebedrijf worden teruggekocht. Kortom: een groene investering levert u voordelen! Momenteel zelfs meer dan sparen bij een bank…

Aanschaf

U heeft uw keuze gemaakt: u wilt overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Vooraf wilt u graag meer informatie en een persoonlijk, op uw situatie gericht advies. En het liefst als het ú uitkomt. Energie Corner hanteert de winkelopeningstijden dus u kunt binnenstappen wanneer u dat wilt.
Om u goed van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat u over een aantal zaken heeft nagedacht, zoals onder andere:
– Wat is uw budget?
– Wat is uw huidige stroomverbruik?
Naast uw eigen vragen een paar van  de vragen die aan u gesteld zullen worden. Informatie en een persoonlijk, op uw situatie gericht advies wilt u natuurlijk het liefst als het ú uitkomt.

Energie Corner hanteert de winkelopeningstijden dus u kunt binnenstappen wanneer u dat wilt en krijgt u onder het genot van een kop koffie of thee alle benodigde informatie en antwoorden zodat u bewust uw keus kunt bepalen.
Het is natuurlijk ook mogelijk dat u liever een afspraak maakt, hetzij bij Energie Corner, hetzij bij u thuis of uw winkel, uw bedrijf. Energie Corner is een winkel in een winkel, dus als u bij Expert Meijer in Burgum voor de deur staat, dan bent u op het juiste adres.