Werken met PV Sol design software

Een persoonlijk en op maat gemaakt advies!

Met zonnepanelen bespaart u op uw energiekosten én werkt u mee aan een schoner milieu! Doordat u zelf uw energie opwekt bent u óók minder afhankelijk van uw energieleverancier en energieprijsstijgingen! Dat kan u aardig wat voordeel opleveren…

Om te zorgen dat u zeker weet dat de investering, die u gaat maken, goed is werkt Energie Corner met de uitgebreide design- en simulatietool PV Sol voor netgekoppelde en stand-alone PV-systemen inclusief 3D visualisatiesolar design software van Valentin Software waardoor voor u een werkelijk op uw situatie gericht advies gemaakt kan worden. Vooral omdat met dit programma ook de invloed van schaduwwerking op uw zonnepanelen berekend wordt.

Het advies op maat van Energie Corner omvat de volgende stappen:

Stap 1

Bezoek bij u thuis om een opname te doen van uw woning. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de afmetingen, eventuele obstakels zoals een dakraam of dakkapel maar ook naar schoorstenen en andere pijpjes. Ook wordt gekeken naar belemmerende omgevingsfactoren zoals bomen, andere woningen en of gebouwen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2

Aan de slag met het intekenen van uw woning in 3D. Hieronder vindt u een voorbeeld. Het betreft een schuur. Bij het intekenen wordt rekening gehouden met omgevingsfactoren die schaduw kunnen veroorzaken. Vervolgens wordt een afbeelding gemaakt van uw huis met de panelen.

2 (640x312)

 

 

 

 

4 onder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Door een 3D simulatie van de zonbaan te laten draaien kan het effect van de schaduwvlakken op de zonnepanelen worden berekend. Door middel van het PV Sol software design programma is het mogelijk om het verlies door schaduw per zonnepaneel in percentages weer te geven. Hoe hoger het percentage hoe meer verlies.

Screenshot_Jaarlijkse instralingsverliezen (640x311)

 

 

 

 

 

 

Stap 4

Op basis van deze informatie kan u een goed advies op maat worden geven. Daarbij wordt óók gekeken naar wat voor u geschikt materiaal is en of er aanpassingen in de meterkast plaats moeten vinden.

Stap 5

U krijgt een offerte met als bijlages de bevindingen van het PV Sol programma, een duidelijke omschrijving van de materialen, die voor uw situatie zijn toegepast alsmede een rapport met een overzicht van:

  • Verwachte energieproductie
  • Opbrengst vermindering door schaduw
  • Rendement van het systeem
  • Prestatieverhouding
  • Rendement van de omvormer
  • Vermeden CO2-uitstoot